Waarom jij als ouder belangrijk bent.

Komt soms het stoom uit je oren en weet je het ook echt even niet meer met jouw hoogsensitieve dochter? Toch ben jij enorm belangrijk voor haar.  Het is keer op keer bewezen in onderzoeken dat hoogsensitieve kinderen sterk beïnvloed worden in hun welbevinden door hun omgeving. En jij bent en maakt die omgeving.

Jouw band met je dochter

De verbinding tussen jou en je dochter is van invloed op de mate waarin zij problemen ervaart tijdens een crisis of een probleem in haar leven. Als zij een sterke band met jou heeft dan kan zij haar gedachten en haar gevoelens uiten bij jou. Lichamelijke affectie, dus een knuffel op zijn tijd zijn daarbij belangrijk gebleken. Hoe sterker jouw band met haar, des te minder gedragsproblematiek zal zij ervaren.

Internaliserend gedrag

Hoogsensitieve kinderen hebben minder last van internaliserende gedragsproblemen, zoals negatieve gevoelens, veel zorgen maken, negatief zelfbeeld als de band goed is met hun ouders. Het is gebleken dat bij kinderen die niet hoogsensitief zijn het effect van een goede band op internaliserende gedragsproblemen veel minder is dan bij hoogsensitieve kinderen.

Pesten, niet luisteren of vechten

Als de band slecht is met je kinderen dan zie je vaak een toename in externaliserend gedrag, denk aan pesten of niet willen luisteren. Terwijl als je band goed is de toename van dit gedrag juist voorkomt. Juist omdat je dochter dan terecht bij jou kan!

Veilige en fijne omgeving

Meerdere keren is uit onderzoeken gekomen dat kinderen beïnvloed worden door de omgeving waar ze in opgroeien. Een goede band met je hoogsensitieve dochter beschermt haar voor problemen met haar gevoel, haar zelfbeeld en andere internaliserende gedragingen tijdens moeilijke situaties die zich in haar leven zeker zullen voordoen.

Jij, als ouder maakt dus echt het verschil voor haar!

Wil je graag een beetje hulp met dat verschil maken, vraag dan bij mij een GRATIS Ontdek en versterk gesprek aan. Dat kan hier en ik zo kan je vrijblijvend kennis met mij maken en help ik je verder om het verschil voor jou en je dochter te maken.