Wie ben ik?

Ik ben Stephanie en ik help hoogsensitieve meisjes tussen de 9 en 13 jaar in hun kracht te gaan staan.

Als jong meisje was ik een rustig en onzeker kind. Door mijn omgeving werd ik vaak gelabeld als verlegen. Ik was beschouwend en droeg mijn gevoeligheid met mij mee. Deze werd zodanig niet gezien door mijn omgeving. Ik kon zomaar intens huilen bij een film, maar thuis ook ineens best boos zijn. Als puber had ik geen grote groepen vrienden en hoorde eigenlijk nergens bij. Ik ging bijna nooit uit, waar ikzelf een tweestrijd over had. Want ik wilde erbij horen, maar moest er niet aan denken om in zo’n grote groep naar een luidruchtige discotheek te gaan.

Door de jaren heen ontwikkelde ik een coping systeem om er toch bij te horen en stond ik vaak in de overlevingsstand. Ik raakte steeds verder van mijzelf vandaan en spanning sloeg zich op in mijn lijf.

Pas op latere leeftijd las ik over introvert zijn en herkende ik mijzelf. Net als toen ik las over hoogsensitiviteit. Daar herkende ik nog zoveel meer van mijzelf in terug. Toen pas leerde ik dat ik goed ben zoals ik ben. En dat het belangrijk is om naar mijzelf en mijn lichaam te luisteren, bijvoorbeeld als ik overprikkeld ben. Ik leerde dat rust momenten inbouwen belangrijk is voor mij en dat nee ook een antwoord is. Ik weet nu goed wie ik ben en zie mijn hoogsensitiviteit als een prachtig talent.

Ik sta in contact met mijzelf en dat maakt mij een leuker mens voor mijzelf en mijn omgeving. Ik ben gedreven in de dingen die ik doe en betrokken bij de kinderen die op mijn pad komen en samen met hun maak ik graag, met een nodige dosis humor, hun sensitieve leven wat luchtiger en leuker.

It's okay to be sensitive. That's what happens when you have magic in your heart.