Wie ben ik?

Ik ben Stephanie en ik help hoogsensitieve meisjes in hun kracht te gaan staan.

Als jong meisje was ik een rustig en onzeker kind. Door mijn omgeving werd ik vaak gelabeld als verlegen. Ik was beschouwend en droeg mijn gevoeligheid met mij mee. Deze werd zodanig niet gezien door mijn omgeving. Ik kon zomaar intens huilen bij een film, maar thuis ook ineens best boos zijn. Als puber had ik geen grote groepen vrienden en hoorde eigenlijk nergens bij. Ik ging bijna nooit uit, waar ikzelf een tweestrijd over had. Want ik wilde erbij horen, maar moest er niet aan denken om in zo’n grote groep naar een luidruchtige discotheek te gaan.

Door de jaren heen ontwikkelde ik een coping systeem om er toch bij te horen en stond ik vaak in de overlevingsstand. Ik raakte steeds verder van mijzelf vandaan en spanning sloeg zich op in mijn lijf.

Pas op latere leeftijd las ik over introvert zijn en herkende ik mijzelf. Net als toen ik las over hoogsensitiviteit. Daar herkende ik nog zoveel meer van mijzelf in terug. En terwijl ik dit alles rationeel begreep kwam ik mijzelf pas echt tegen toen ik de opleiding voor kindercoach deed. Want om een kind te kunnen coachen moet jezelf wel heel goed kennen. Ik heb de opleiding tussentijds gestopt om zelf in therapie te gaan. Toen pas leerde ik dat ik goed ben zoals ik ben. En dat het belangrijk is om naar mijzelf en mijn lichaam te luisteren, bijvoorbeeld als ik overprikkeld ben. Ik leerde dat rust momenten inbouwen belangrijk is voor mij en dat nee ook een antwoord is. Ik weet nu goed wie ik ben en zie mijn hoogsensitiviteit als een prachtig talent.

Toen ik mijn opleiding weer oppakte wist ik al snel wat ik graag wilde als coach. Ik richtte mij gedurende mijn opleiding op hoogsensitiviteit. Want als ik als kind had geweten wat ik op latere leeftijd heb geleerd, dan was ik als volwassen vrouw meer bewust geweest van mijn talenten. En had ik mij in veel situaties veel sterker gevoeld. Hoe geweldig is het als meisjes die hoogsensitief zijn op jonge leeftijd al meer bewust zijn van wie zij zijn en hierdoor hun puberteit soepeler doorlopen en als volwassen vrouwen goed kunnen functioneren en hun sensitiviteit kunnen inzetten als een talent

Ik sta in contact met mijzelf en dat maakt mij een leuker mens voor mijzelf en mijn omgeving. Ik ben gedreven in de dingen die ik doe en betrokken bij de kinderen die op mijn pad komen en samen met hun maak ik graag, met een nodige dosis humor, hun sensitieve leven wat luchtiger en leuker.

It's okay to be sensitive. That's what happens when you have magic in your heart.