Hoe je hoogsensitieve dochter haar grenzen kan beschermen in haar vriendschappen

Hoewel de meeste hoogsensitieve meisjes een goed sociaal inzicht hebben, ervaren zij wel problemen in vriendschappen. Als ouder kun je een waardevolle rol spelen door je dochter te helpen haar grenzen te bewaken en haar te laten ontdekken dat haar eigen welzijn ook belangrijk is.

Harmonie

Hoogsensitieve meisjes ervaren vriendschappen op een diepere en intensere manier. Ze zijn zich bewust van emoties en subtiel gedrag die anderen kunnen ontgaan. En dit is uiteraard een prachtige talent, het kan ook uitdagingen met zich meebrengen. Vaak passen ze zich aan om conflicten te vermijden of om anderen gelukkig te maken. Harmonie is erg belangrijk voor hoogsensitieve kinderen. Als ouder kun je haar helpen haar eigenwaarde sterker te maken en te begrijpen dat echt vriendschap gebaseerd is op wederzijds begrip en respect.

Bewaken van grenzen

Het bewaken van grenzen is een vaardigheid die belangrijk is voor haar en hoe zij in de toekomst zal omgaan met vriendschappen. Hoogsensitieve volwassenen lopen soms het risico zichzelf te verliezen in sociale contacten, wat kan leiden tot fysieke en psychische klachten. Daarom is het zo belangrijk om haar nu te ondersteunen bij het herkennen en respecteren van haar eigen grenzen.

When you say yes to others make sure you are not saying no to yourself
Paulo Coelho

Als ouder is het pijnlijk om je dochter te zien worstelen met grenzen. De zorg en pijn die je voelt, zijn begrijpelijk. Jullie band is een veilige haven waarin ze haar gevoelens kan uiten en begeleiding kan krijgen. Moedig haar aan om openlijk te praten over haar vriendschappen en help haar te ontdekken hoe ze voor zichzelf kan opkomen.

Zelfliefde en respect

Door bewustzijn te creëren rond hoogsensitiviteit en vriendschappen, kunnen we samen een sterke basis leggen voor haar groei en welzijn. Door haar te laten ervaren dat het beschermen van grenzen geen egoïsme is, maar zelfliefde en respect, geef je haar de tools om veerkrachtig en vol vertrouwen door het leven te gaan.

Helpen deze tips jou? En zou je best nog wel meer tips willen? Volg mij dan op Instagram en Facebook. Of vraag een gratis “Ontdek en Versterk” gesprek aan met mij. Zodat jij meer ontdekt over hoogsensitiviteit en zo je dochter meer kan versterken in haar talenten.

Bubbels Kindercoaching is gesloten

Maar geen zorgen, we blijven graag met je in contact! Je kunt nog steeds onze inspirerende blogs lezen vol met tips en adviezen. Heb je vragen of wil je toch graag iets bespreken? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We zijn er om je te helpen!

Liefs, Stephanie