5 Tips die jou en je hoogsensitieve dochter helpen

5 tips die jou en je hoogsensitieve dochter helpen.

Soms weet je het ook niet meer en lijkt het alsof je alles verkeerd aanpakt als ouder. Wat je ook bedenkt en wat je ook doet, het lijkt averechts uit te pakken bij jouw dochter. Jouw hoogsensitieve dochter heeft soms ook een andere aanpak nodig en in de waan van de dag sta je daar niet altijd bij stil. Daarom deel ik 5 tips die jou en je hoogsensitieve dochter kunnen helpen.

5 tips die jou en je hoogsensitieve dochter kunnen helpen

Geef haar rust

Jouw hoogsensitieve dochter heeft vaker rust nodig, dus bouw die momenten gedurende de dag in. Zorg dat er een plek is waar zij zich kan terugtrekken. Op die manier kan zij ontladen van de drukke dag en weer in balans komen met zichzelf. 

Geef haar tijd

Een hoogsensitief kind heeft meer tijd nodig om over dingen na te denken. Zo ook jouw dochter. Ze wil graag alles grondig doen en dus ook alles zorgvuldig afwegen voordat ze tot actie komt. Geef haar die tijd en ruimte. 

Geef haar duidelijkheid

Jouw dochter houdt niet van verrassingen, wees duidelijk naar haar in wat er komen gaat en wat er van haar verwacht wordt. Vertel haar op tijd als er iets verandert in de dagelijkse structuur, zo heeft zij de tijd om te wennen aan het idee. En kan zij vragen stellen als er iets voor haar onduidelijk is.

Praat met haar

Door met haar te praten en naar haar te luisteren, toon je begrip voor haar. Worden begrepen is erg belangrijk voor hoogsensitieve kinderen en dus ook voor jouw dochter. Neem samen de dag door en bedenk samen over hoe ze om kan gaan met drukke situaties. Vraag haar hoe jij haar kan helpen.

Wees je bewust van je toon naar haar

Soms ben je geïrriteerd en reageer je bozig naar je dochter, wat heel normaal is in het ouderschap, en terwijl je op haar reageert zie je haar fysieke reactie op jouw harde woorden. Bij jouw hoogsensitieve dochter komen deze woorden keihard binnen, veel harder dan jij bedoelde. Haal de volgende keer even diep adem of loop even weg en reageer dan op haar. 

Je zult ontdekken als je deze tips gaat toepassen dat je vrij snel resultaat zal gaan zien. Daarbij zul je ervaren dat jullie relatie zal verbeteren. Wil je meer weten over hoe jij het beste met jouw dochter om kan gaan? Neem dan contact met mij op. Ik help jullie graag.

Bubbels Kindercoaching is gesloten

Maar geen zorgen, we blijven graag met je in contact! Je kunt nog steeds onze inspirerende blogs lezen vol met tips en adviezen. Heb je vragen of wil je toch graag iets bespreken? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We zijn er om je te helpen!

Liefs, Stephanie