Welk type hoogsensitief is jouw dochter?

Welk type hoogsensitief is jouw dochter?

Eigenlijk houd ik er niet van om kinderen in een hokje te plaatsen, maar soms helpt zo’n hokje wel om je dochter meer te begrijpen. Jouw dochter is hoogsensitief, maar ze is zoveel meer dan dat. Daarnaast ken je misschien nog andere hoogsensitieve kinderen en zij zijn weer zo anders dan jouw dochter. Elk hoogsensitief kind heeft andere karaktereigenschappen en binnen de hoogsensitiviteit zijn er weer verschillende types. Benieuwd welk type hoogsensitief jouw dochter is? Lees dan verder.

Is jouw dochter HSP of HSS?

Je kan binnen hoogsensitiviteit twee soorten onderscheiden. Als hoogsensitief meisje krijgt jouw dochter meer prikkels binnen van haar omgeving. En deze prikkels verwerkt zij op een intensere manier dan niet hoogsensitieve meisjes. Nu kan je twee soorten hoogsensitieve kinderen onderscheiden. Namelijk de prikkelzoeker en de rustzoeker of ook wel de HSS’er of de HSP’er.

Is jouw dochter een prikkelzoeker?

Als jouw dochter een prikkelzoeker is dan houdt ze van intense belevingen, van avontuur en van nieuwe mensen leren kennen. Ze vindt het leuk als jullie elk jaar ergens anders naar toe gaan in de vakantie. Ze vindt het heerlijk om nieuwe gerechten uit te proberen en nieuwe plekken te ontdekken. Ook zoekt ze soms de grenzen op en calculeert risico’s in. Ze is snel afgeleid omdat haar hoofd snel gaat en ze dan alweer wat anders ziet. Door haar enthousiasme gaat ze soms over haar eigen grenzen en verliest ze zichzelf. Want naast voldoende prikkels heeft ze ook echt voldoende rust nodig. Een balans vinden hierin met haar is erg belangrijk voor jouw prikkelzoekende hoogsensitieve dochter!

Is jouw dochter een rustzoeker?

Is jouw dochter een rustzoeker? Dan is zij waarnemend en beschouwend naar haar omgeving. Ook is ze zich veel meer bewust van wat er om haar heen gebeurt en ervaart zij omgeving heel intens. Ze houdt van een vertrouwde omgeving, je maakt haar het gelukkigst als jullie in de zomervakantie weer naar dat zelfde fijne plekje gaan waar jullie al vele keren zijn geweest. Ze neemt weloverwogen beslissingen en kan zich goed concentreren en zal zich zelden vervelen.

Is jouw dochter een beetje van beide?

Dat kan natuurlijk ook, want zoals ik al schrijf ben je zoveel meer dan een hokje. Het kan heel goed dat jouw dochter soms op zoek is naar avontuur en geen genoeg kan krijgen van prikkels en dan weer een periode heel veel behoefte heeft aan rust.

Wil je meer weten over hoogsensitiviteit en twijfel je soms nog of je dochter hoogsensitief is? Vraag dan nu de GRATIS “Is mijn dochter hoogsensitef?” checklist aan door mij hier een bericht te sturen. Dan krijg jij de GRATIS checklist zo in je mailbox.

Bubbels Kindercoaching is gesloten

Maar geen zorgen, we blijven graag met je in contact! Je kunt nog steeds onze inspirerende blogs lezen vol met tips en adviezen. Heb je vragen of wil je toch graag iets bespreken? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We zijn er om je te helpen!

Liefs, Stephanie