Sirenes, labeltjes en kriebelende truien: De wereld van jouw hsp dochter.

Welkom in de  wereld van jouw hoogsensitieve dochter, waar sirenes, labels en kriebelende truien regelmatig een hoofdrol spelen! Dit unieke en geweldige meisje heeft een speciale karaktereigenschap, maar soms ervaart ze ook uitdagingen die hen kunnen overweldigen.

Zintuigelijke prikkels

In de wereld van een hoogsensitieve meisje draait alles om zintuigelijke prikkels. Een sirene die plotseling afgaat kan er voor zorgen dat ze een sprong in de lucht maak van schrik,  een kriebelende trui moet hoe dan ook direct uit! Dit zorgt soms voor grappige situaties waar jullie misschien wel met elkaar om moeten lachen.

Overweldigd door intense prikkels

Maar achter de humor schuilt soms ook een last. Jouw hoogsensitieve dochter kan overweldigd raken door intense zintuiglijke ervaringen. Fel licht kan aanvoelen als een aanval op haar ogen, harde geluiden kunnen als een orkest van chaos klinken en kriebelende texturen kunnen haar huid in een overdrive zetten. Dit kan leiden tot vermoeidheid, angst en zelfs tranen.

Als ouder is het hartverscheurend om te zien hoe je dochter worstelt met alledaagse prikkels die voor anderen zo vanzelfsprekend zijn. Je voelt je vaak machteloos en je vraagt je af hoe je haar kunt helpen en geruststellen dat ze gewoonweg fantastisch is zoals ze is.

Begrip en Acceptatie

Gelukkig zijn er manieren om deze overprikkeling te verlichten en de humor in deze situaties te ontdekken. Het begint allemaal met begrip en acceptatie. Door te erkennen dat hoogsensitiviteit een prachtige eigenschap is, kunnen we de last verlichten. Het creëren van prikkelarme ruimtes waarin ze kunnen ontspannen en herstellen kan een wereld van verschil maken. Misschien een gezellig hoekje waar ze haar zintuigen kan kalmeren en tot rust kan komen.

Laten we samen lachen om die kriebelende truien, maar laten we ook serieus blijven. Jouw dochter verdient begrip en ondersteuning.

De wereld van jouw hoogsensitieve dochter is elke dag gevuld met een bonte mix van zintuigelijke prikkels. Sirenes, labels en kriebelende truien zijn slechts voorbeelden van de prikkels die zij ervaart. Met begrip, acceptatie en kijken wat zij nodig heeft maak je de wereld van jouw HSP dochter een beetje prettiger.

Zijn er dingen waar jij als ouder tegenaan loopt en zou jij van mij graag eens wat tips willen? Vraag dan een GRATIS ‘Ontdek en Versterk” gesprek aan!

Bubbels Kindercoaching is gesloten

Maar geen zorgen, we blijven graag met je in contact! Je kunt nog steeds onze inspirerende blogs lezen vol met tips en adviezen. Heb je vragen of wil je toch graag iets bespreken? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We zijn er om je te helpen!

Liefs, Stephanie