Luister naar de lichamelijke klachten van je hoogsensitieve dochter

Luister naar de lichamelijke klachten van je hoogsensitieve dochter.

Gedurende de dag, maar ook gedurende de weken komen er heel veel indrukken bij jouw dochter binnen. Prikkels, die zij intens ervaart. Dan is het best wel ingewikkeld dat hoogsensitief zijn, want hoe vaak zijn we wel niet druk met het leven. Druk met haar vriendinnen, de hockey, de voetbal. En voor je het weet is er eigenlijk nooit tijd om goed rust te nemen en goed te voelen wat er nu eigenlijk allemaal gebeurt. En klaagt je dochter ineens steeds vaker over hoofdpijn of andere lichamelijke klachten. Neem deze klachten serieus en luister er naar.

Luister naar haar lichamelijke klachten

Hoogsensitieve kinderen zijn vaak op de ander gericht, zo ook jouw dochter. Ze zal vaker voor het belang van de ander dan voor het belang van haarzelf kiezen. Vaak gaat ze dan over haar grenzen heen en nog vaker weten hoogsensitieve meisjes niet eens wat hun eigen grenzen zijn. Haar lichaam weet dat wel en geeft haar signalen.

If you listen to your body when it whispers, you won’t have to hear it scream- uitdrukking van de Cherokee Indianen

Voor jouw dochter is het nog lastig om deze lichamelijk signalen te plaatsen in een ander daglicht, daar heeft ze jou voor nodig. Las rustmomenten in, praat met haar over haar dag en over de dingen die gebeuren. Probeer zo samen te ontdekken wat het is dat die buikpijn veroorzaakt en kijk wat ze nodig heeft om weer tot zichzelf te komen.

Burn-out en depressieve gevoelens liggen op de loer

Hoogsensitieve mensen zijn een risicogroep als het gaat om het krijgen van een burn-out. Ongeveer 50% van de volwassen hsp’ers krijgen te maken met een burn-out. Dit en depressiviteit in de puberteit kan jouw dochter ook overkomen als je niet luistert naar haar lichamelijke klachten.

Wil je graag dat je dochter zichzelf beter leert kennen en zo deze klachten voor is. Dat ze beter haar grenzen leert kennen. Neem dan contact met mij op. Ik help jullie graag.

Wil je vaker van dit soort informatie zien en lezen, volg mij dan op Instagram

Bubbels Kindercoaching is gesloten

Maar geen zorgen, we blijven graag met je in contact! Je kunt nog steeds onze inspirerende blogs lezen vol met tips en adviezen. Heb je vragen of wil je toch graag iets bespreken? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We zijn er om je te helpen!

Liefs, Stephanie