3 mooie eigenschappen van hoogsensitiviteit

3 voordelen van hoogsensitiviteit

Sinds ik weet dat ik hoogsensitief ben, heb ik dit leren omarmen. En heb ik ook meer oog gekregen voor de mooie eigenschappen die komen met deze karaktereigenschap. En dat zijn er best heel veel, ik vind zelf dat die “mindere” kanten van hoogsensitief zijn je iets moois kunnen brengen. Dit proces begint natuurlijk met eerst bewust worden welke eigenschappen je bezit als hoogsensitief meisje en ook hoe je daar naar kijkt. Dit alles leer ik jouw dochter en jou heel graag. Daarom nu alvast drie mooie eigenschappen van hoogsensitiviteit die jouw dochter bezit.

3 mooie eigenschappen van hoogsensitiviteit die jouw dochter bezit.

Ze heeft een sterke intuïtie

Hoogsensitieve kinderen zijn erg intuïtief en daar handelen ze ook vaak vanuit. Ze voelt goed aan wat goed is en wat ze nodig heeft. Dit kan er soms voor zorgen dat dit niet helemaal op een lijn is met wat haar omgeving wil. Belangrijk is dat ze leert haar intuïtie goed te verwoorden, waardoor haar omgeving haar meer begrijpt. Want mijn inziens is dit een prachtige eigenschap. Een eigenschap waar onze maatschappij veel meer van nodig heeft.

Ze is creatief

Jouw dochter heeft een goed ontwikkelde fantasie en creativiteit. Ze neemt zintuigelijk heel veel dingen waar, daarom komen kleuren, vormen en geuren veel meer binnen. Heel vaak komen hoogsensitieve mensen terecht in creatieve beroepen. Je dochter kan door haar creativiteit zich ook uiten. Een mooi verhaal of een schilderij maken kan een hele fijne uitlaatklep voor haar zijn.

Ze heeft intense vriendschappen

Jouw dochter maakt vriendschappen voor het leven. Tenminste, dat is wel altijd haar intentie. Zij is trouw aan haar vriendinnen en vrienden. Ze houdt niet van oppervlakkige vriendschappen, dat zal zij ook niet zo goed begrijpen.

Herken jij deze mooie eigenschappen in je dochter. En weet je dat zij dit nog niet zo ziet. Gun je het haar om haar hoogsensitiviteit te omarmen en zo ook zichzelf meer te begrijpen? Neem dan contact met mij op, dan kijken we samen wat ik voor jullie kan betekenen.