De sterke kanten van je hoogsensitieve kind.

De sterke kanten van je hoogsensitieve kind.

We weten nu allemaal wel welke kenmerken er zijn die bij hoogsensitiviteit horen. En dat het goed is voor een kind om te leren hier mee om te gaan.

Maar er zitten ook zeker hele mooie en sterke kanten aan het hoogsensitief zijn. Het fijne is als je kind heeft geleerd om met zijn hoogsensitiviteit om te gaan er ook meer ruimte zal ontstaan voor die mooie kwaliteiten die je hoogsensitieve kind bezit.

5 sterke kanten van hoogsensitiviteit

  1. Zeer zorgvuldig – Bij hoogsensitieve kinderen zie je vaak dat ze zorgvuldig zijn en zolang deze zorgvuldigheid niet doorslaat in perfectionisme en je kind er dus geen last van heeft, is dit een hele mooie en fijn eigenschap.
  2. Veerkrachtig – Een hoogsensitief kind ervaart emoties veel intenser en kan hierdoor dus ook veel langer van slag zijn. Daarentegen kunnen ze ook intens genieten van het leven. Hierdoor vinden ze elke keer weer motivatie om wat van het leven te maken.
  3. Groot empatisch vermogen – Hoogsensitiviteit zorgt voor een erg groot inlevend vermogen. Ze leven mee met anderen en dat maakt ze tot geliefde personen in hun omgeving.
  4. Creativiteit – Hoogsenstitieve kinderen zijn erg sterk in het bedenken van creatieve oplossingen, daarnaast vinden ze vaak rust in creativiteit door bijvoorbeeld te tekenen, schilderen of knutselen.
  5. Oog voor detail – De kleine dingen die een ander kind misschien ontgaat, ziet jouw hoogsensitieve kind wel.

En er zijn nog zoveel meer mooie eigenschappen die een hoogsensitief kind bezit. Wil je graag dat jouw kind ook gaat inzien welke mooie eigenschappen hij allemaal heeft? Neem gerust contact met mij op zodat we kunnen bespreken wat ik voor jullie kan betekenen.