Kinderen, de rode draad in mijn carrière.

Als je naar mijn werkende leven kijkt zijn kinderen daarin altijd de rode draad geweest. Er zijn periodes geweest dat ik niet direct met kinderen heb gewerkt. Maar meer indirect en ik kan de conclusie trekken dat ik de momenten dat ik direct met kinderen werkte altijd het leukst vond.

What you see is what you get

Wat vind ik zo leuk aan kinderen?  Dit is de vraag die ik mijzelf stelde toen ik dieper ging nadenken over mijn coaching praktijk. Dan kom je als eerste op dat kinderen zo puur zijn, zo open en echt. En dat vind ik ook echt, het is bij kinderen vaak “what you see is what you get”. Dat is iets wat ik, ook bij volwassenen erg kan waarderen.

Kinderen houden je bescheiden en jong

Maar mijn liefde om met kinderen te werken gaat wel wat dieper dan dat. Kinderen zijn in staat om zichzelf nog te verwonderen over de dingen in het leven, waar wij als volwassenen vaak niet meer bij stilstaan en voor gewoon hebben aangenomen. Ze leven zoveel meer in het nu dan wij. Door op een dagelijkse basis met kinderen in contact te zijn, houden zij mij ook vaak in het nu en heb ik regelmatig besef momenten dat waar ik mij druk over maak er eigenlijk niet toe doet in het leven.

Als kinderen mochten stemmen dan zouden zij massaal stemmen voor partijen die opkomen voor de dieren, de natuur en de mensen die het minder hebben in onze samenleving. Kinderen zijn heel sociaal en willen van nature dat iedereen het fijn heeft en zullen daar ook altijd hun best voor doen. 

Ze zijn voor mij een spiegel. Zij zorgen dat ik altijd mijn best blijf doen en zo dus een beter mens zal worden. Ze houden mij bescheiden en daarbij houden zij mij ook nog eens jong!

Wat kan coaching voor jullie doen?

In onze drukke en veeleisende maatschappij raken kinderen die ouder worden zichzelf weleens kwijt. Ze raken overprikkeld en dat kan zich uiten in boosheid, veel huilen of zich sociaal afzonderen. Ik kan als coach mij dat goed voorstellen en weet ook hoe ik je kind daarbij kan helpen. Wil je meer weten, stuur mij een mail of bel mij gerust met je vragen.