Het verhaal achter de naam “Bubbels Kindercoaching”

Het verhaal achter Bubbels Kindercoaching

A Blissful Bubble

Toen ik in Luxemburg woonde heb ik een tijd een blog gehad waar ik schreef over hoe het was om in dat kleine land te wonen. Toen ik weer terug verhuisde, wilde ik eigenlijk doorgaan met bloggen. Ik hield ervan om te schrijven, maar helaas is dat nooit echt van de grond gekomen. Een naam had ik wel. Toen ik in Luxemburg werkte op een Internationale Montessori crèche ontdekte ik hoe fijn de Engelse taal soms is om dingen uit te drukken. Zo vond ik de zin “She has such a bubbly personality”  geweldig om aan te duiden dat iemand vol energie en erg enthousiast was. Ik hield ook van het woord blissful dat betekent dat je extreem blij bent. Mijn blog dat niet van de grond kwam heette dan ook A Blissful Bubble. Wat stond voor mijn eigen bubbel waar ik heel erg blij en gelukkig was.

Bubbel

Toen ik had besloten om voor mijzelf te beginnen als kindercoach kwam ik al heel snel weer uit op die Bubbel. De bubbel staat synoniem voor een plek waar jij het fijn hebt, een veilige plek. 

The window of tolerance

Tijdens mijn opleiding leerde ik over het begrip “The window of tolerance”, daar kan je je indrukken en emoties goed verwerken en een plek geven. Het kan ook voorkomen dat er iets gebeurd in je leven waardoor je uit je window of tolerance raakt. Hierdoor ben je uit balans en zal je gedrag vertonen om voor jezelf te overleven. Door coaching werk je aan je weerbaarheid en je autonomie. Je leert om te gaan met de dingen in het leven die jou uit je window of tolerance brengen. En door meer weerbaar te worden en meer autonomie te krijgen maak jij je window of tolerance groter.

Toen ik mij hier meer in verdiepte wist ik dat mijn praktijknaam Bubbels Kindercoaching moest zijn. Bubbels is een synoniem voor de window of tolerance. En bij Bubbels kindercoaching help ik je kind graag om zijn of haar bubbel te vergoten.